e-mail címünk: info@numedical.hu

telefon: +36308828024

Kövessen Minket

5 kérdés, ami téged is érdekel a bioszálas liftingről

Világszerte egyre népszerűbb a szálas arckontúrozás, Amerikától Ázsiáig számos klinika jegyzi a legsikeresebb kezelései között. Ez a minimálisan invazív beavatkozás a megereszkedett bőr egyik leghatékonyabb kezelési formája. Már a 30-as, 40-es éveinkben mutatják árulkodó jelek a kontúrok javításának szükségességét. Ekkorra bizony már vannak a megereszkedésnek kezdeti, látványosabb jelei, tetten érhető, hogy a bőr öregedési folyamatai elindultak. Az ún. vékonyszálas terápia / FTC kontúrozás az enyhe megereszkedést gyönyörűen megemeli, de a lógó bőrt is nagyon szépen javítja.

1. Kombinálható-e más kezelésekkel a bioszálas lifting?

Gond nélkül alkalmazható ez a beavatkozás más esztétikai eljárásokkal. Sőt, az ULTHERAPY GOLD kezelés vagy akár az INFINI Plus eljárás után egy sokkal jobb állapotú, rugalmasabb, frissebb bőrrel dolgozhatnak a bőrgyógyászok. A bioszálas lifting eljárást rendszerint kombinálják hyaluronsavas töltéssel is, hogy az azonnali fiatalítás élménye is meglegyen, de a szálak emelő, jótékony hatása is érvényesülhessen. Érdemes azonban minden esetben egyeztetni a szakemberekkel, hogy mi legyen az ideális kezelési sorrend.

2. Az arc mely területén alkalmazható?

Leginkább az orca és toka feszesítésére igénylik a páciensek, de a nyaki terület szálazása is egyre népszerűbb. A szemkörnyéki területek feszesítésére is lehet bioszálakat alkalmazni, de mindig az adott probléma, bőrtípus, egészségügyi felmérés szabja meg, hogy az adott problémát mivel érdemes a legnagyobb hatásfokkal kezelni.  Mivel 100 %-ban biokompatibilis és szövetbarát anyagok felhasználásával zajlik ez a kezelés, illetve nincs vágás, hegképződés sem így a gyógyulási idő is csekély. 

3. Mi a különbség az egyes száltípusok között?

Az ún. Fine Thread Lifting (FTC) eljárásnál általában az egyszerűbb Mono és a csavart Screw szálakat használjuk, melyek típusa és mennyisége a megereszkedés, az életkor és az arcterület alapján kerül kiválasztásra. A krém állagú lidokainos érzéstelenítést követően mindössze 30 perc alatt el is végezzük a szálbehúzást, és az utóápoló krém alkalmazása mellett a páciens már másnap mehet akár munkába. Ezeket a száltípusokat fél évente érdemes ismételten behúzni, hogy a bőrmegújítás vagy a sejtek öregedési folyamatának lassítása állandó és hatékony legyen. Az ún. COG (csavart-fogazott) szálaknál viszont nagyobb körültekintéssel és mérlegeléssel kell eljárnunk. Ebben az esetben már lidokainos injekcióval érzéstelenítünk és a kifejezetten mély ráncok, erős megereszkedések, akár asszimetrikus vonások kezelése a cél. Bár a beavatkozás biztonságos és megközelítőleg 60 perc alatt véget is ér, a következő napokra (legalább 24-48 óra) nyugalmat, pihenést ajánlunk az esetleges duzzanatok, bevérzések mihamarabbi regenerációja miatt. Ugyan a szálak fél-1 év alatt felszívódnak, hatásuk jóval tovább tart, hisz a bőr és kötőszövet feszesedik.

4. Milyen fájdalommal számoljunk a szálbehúzások kapcsán?

A kezelés során minden esetben lidokainos érzéstelenítést alkalmazunk, így a fájdalomérzetet redukáljuk és inkább kellemetlenséget tapasztalhatnak a vendégeink. Cserébe szemmel láthatóan fiatalabb, frissebb bőrt kapunk és egy vágás nélküli kezeléssel, felszívódó szálak segítségével visszakaphatjuk az arcunk korábbi volumenét, kontúrjait.

5. Mire ügyeljünk a kezelést követően?

A bioszálas lifting után, és ez igaz szinte valamennyi kezelésre, azt javasoljuk pácienseinknek, hogy kerüljék a napozást, a szaunát, a szoláriumot, az uszodát és a sporttevékenységet is 4-5 napig. A kezelt területen speciális utóápolót érdemes használni, amit a Nu Medical Orvosesztétikában térítésmentesen adunk a páciensek részére. 

Tennél te is egy próbát? Kérd ingyenes konzultációs időpontunkat,  és használd ki aktuális kedvezményeinket!
Bővebb információ a www.numedical.hu oldalon, vagy a +36 30 882 80 24-es telefonszámon! Cím: 1126 Budapest, Brassai Sámuel u. 8. 

“Az arc jövője”