e-mail címünk: info@numedical.hu

telefon: +36308828024

Kövessen Minket

Hyaluronsavas arcfeltöltésen gondolkodom; mit kell tudnom róla?

A töltőanyagos eljárások manapság már nagyon népszerűek. Számos jótékony hatása mellett segítenek a bőr öregedési folyamatait visszafordítani. Mint minden orvosesztétikai beavatkozást, ezt is csak úgy szabad igénybe venni; ha ténylegesen az adott problémánkra találták ki. Sok-sok kezelés közül választhatunk, na de a hyaluronsavval történő feltöltés valójában mikor szükséges, miért jó, illetve mit lehet vele elérni?! Ezt tudhatod meg, ha tovább olvasol! Egyes anyagok az arc feltöltésére vagy kontúrosítására, az orcák megemelésére, az ajkak teltebbé tételére, a ráncok kisimítására, mások pedig a hidratáltság helyreállítására használhatóak.

Mi is az a hyaluronsav?

Röviden HA, egy olyan cukormolekula (glükózaminoglikán, GAG) amely erős vízmegkötő képességéről vált ismertté. Képes a saját súlya 1000-szeresét is megkötni, ezáltal tudja feltölteni a mimikai ráncokat. Majdnem minden szövetben megtalálható, az izmokban és a bőrben a rugalmasságért felel, az ízületeknél pedig jelentős hatása van az ízületi kopás elleni védelemben.

Miért lehet fontos számodra a hyalurontöltés?

A kor előrehaladtával a kötőszövet sejtközötti állományában található kollagén, elasztin és hyaluronsav mennyisége, termelődése csökken. Ennek hatására a bőrünk rugalmassága, hidratáltsága és az arckontúrunk megtartása is “veszélybe kerül”, így fontos feladatunkká kell hogy váljon ennek ápolása. Számos megoldás létezik; de a hyaluronsavas töltés az egyik legkeresettebb beavatkozás világszerte; hisz önmagunk szebbik változatát kaphatjuk meg. Természetes, hosszantartó hatást ad és bőrünk harmonikus, frissebb állapotát látjuk majd vissza a tükörben.

Milyen konkrét problémára a legmegfelelőbb a hyalurontöltés?

Vendégeink nagy része egy adott arcterületre fókuszál: orr alatti mélyebb redők, vagy szigorú, akár haragos tekintet, esetleg a szem környéki szarkalábak, a fáradt szem látványa. A probléma viszont ennél komplexebb, minthogy kizárólag egy zónára figyeljünk csak. Fontos a harmonizáció, azaz sokszor nem egy szúrást ejtünk a cél érdekében, hanem több ponton kezeljük az arcot. Így egy kipihentebb, szebb, életkornak megfelelő eredményt kapunk.

Melyik korosztályból keresnek meg minket a legtöbben?

Vannak már egészen fiatal, prevencióban gondolkodó pácienseink is, de igazán a 40-60 év közötti nők (és most már egyre többen férfiak) keresnek meg minket. Egyes esetekben nehezebb elérni a kívánt hatást – ha a páciens korábban nem figyelt oda a bőrére – , ekkor egy többlépéses beavatkozást ajánlunk fel, mely azt jelenti, hogy akár három alkalommal is találkoznunk kell egy év alatt.

Milyen típusú hyaluronsavat használunk egyes arcterületekre?

Csonthoz közeli, mélyebb régiókba általában sűrűbb anyagot adunk be, lágyabb szöveti területekre pedig általában viszkózusabb, finomabb verziót. A Nu Medical Orvosesztétika kezdetek óta a svájci hyaluronsavakat preferálja (Teosyal-Teoxane), mert a legbiztonságosabb és legszebb eredményt hozó anyagok közé tartoznak, de ugyanígy nagyszerű hatással bírnak a francia, német márkák készítményei is.

Fájdalmasak maguk a kezelések? Mire kell figyelni a beavatkozás után?


Inkább kellemetlennek nevezhetők, mintsem valóban fájdalmasak a hyalurontöltések. Mivel a kezelés előtt lokálisan érzéstelenítjük a területet (lidokainos krémet használva), és maga a töltőanyag is tartalmaz érzéstelenítőt, így abszolút elviselhetőek ezek a típusú beavatkozások. Gyorsan azonnali látvánnyal végződnek a töltések, de a regeneráció miatt fontos, hogy betartsuk az előírásokat. 3-4 napig nem szabad sportolni, szaunába, szoláriumba, uszodába menni, alkoholt fogyasztani, illetve azt az utóápoló készítményt szabad csak felkenni a kezelt területre, amelyet a kezelések után adunk a páciensnek. Így lehet teljeskörű és biztonságos a gyógyulás.

Tennél te is egy próbát?

Kérd ingyenes konzultációs időpontunkat,  és használd ki aktuális kedvezményeinket!

Bővebb információ a www.numedical.hu oldalon, vagy a +36 30 882 80 24-es telefonszámon! Cím: 1126 Budapest, Brassai Sámuel u. 8. 

“Az arc jövője”