Másnéven biolifting, Fine Thread Contour Therapy, FTC.
Szálbefűzéses eljárás, mely során biológiailag elbomló, felszívódó szálakat helyezünk a bőrbe. Bőrfeszesítést célzó kezelés, melytől emelő hatást is várunk.
A fine thread contour-lifting terápia során teljes mértékben felszívódó, igen vékony, bioszálakat fűzünk be. A beavatkozást vékony tűvel végezzük, melynek köszönhetően sokkal gyorsabban regenerálódik a kezelt terület, minimális fájdalommal jár a beavatkozás. Mivel műtét nélküli beavatkozásról van szó, nincsenek hegek, vágások, a gyakori csomóképződés is elkerülhető vele. Az esztétikai sebészeti kezelések időpontja későbbre halasztható, a finomszálas arcfiatalítással (esetleg kiegészítve más arcfiatalító kezelésekkel) bárki visszakaphatja 5-10 évvel korábbi arcát.
A thread lifting kontúr terápia alkalmas a tónusát vesztett, laza szerkezetű, megereszkedett bőr feszesítésére, arcfiatalításra, valamint a toka-nyak, felkar, has bőrének feszesítésére is. Nagyon jól kezelhető vele az orr-szájszöglet között húzódó mély barázda, a megereszkedett, laza állvonal, szarkalábak, emelhető a szemöldök, feszesíthető a toka és nyak bőre is. A bioszálas kezelés után feszesebb, ránctalanabb, üdébb bőrt kapunk.
Hogyan hat? Mi a hatásmechanizmusa?

Az arcfiatalító kezelések nagyobb része, a struktúra javító kezelések közé tartozik, melyeknek célja az elöregedett bőr újjáépítése. Az FTC biolifting arcfiatalítás során vékony, kb. 6-10 hónap alatt felszívódó, a test belsejébe helyezett varrófonalhoz hasonló szálakat fűzünk be a bőrbe. A bioszálak hatására egy igen erőteljes rugalmas kollagénrost képződés, jelentős mikrokeringés javulás indul be.
Ennek a megújult kollagénrost hálózatnak köszönhetően lesz a bőre feszesebb, fiatalosabb.

A szálakat maximum 1 cm-es távolságra tesszük be, minél több szál van a bőrben, annál hatásosabb lesz a kezelés, annál eredményesebb lesz a face lifting (arcfiatalító) hatás.

Hogyan történik a kezelés?

Minden FTC biolifting arcfiatalítás előtti konzultáción nemcsak elmagyarázzuk a kezelés lényegét, hanem pontosan felmérjük a bőr állapotát, esetleges kockázati tényezőket, meghatározzuk a szükséges szálak mennyiségét és fajtáját. A kezelés előtt felteszünk egy érzéstelenítő krémet, majd kb. fél óra elteltével behelyezzük a szálakat a bőrbe.

A kezelés ideje 20-45 perc, függ a befűzött szálak mennyiségétől. Kezelés után átmeneti duzzadás, bevérzés előfordul, mely altalában 1-2 hét alatt rendeződik. A szálakat esetenként érezni lehet, tapasztalhatnak húzó, szúró érzést, de ez gyorsan elmúlik.

A tartós hatás érdekében igen, érdemes 1 éven belül megismételni a kezelést. A gyengébb szerkezetű bőrrel rendelkező pácienseknek mindenképpen célszerű minimum kettő, esetenként több kezelést is igénybe venni. Alapvetően minél több szál van a bőrben, annál jobb eredmény várható. Az ismétlést ugyan sehol nem írják elő, de mivel sokan elégedettek az első kezelés után tapasztalt eredménnyel, visszatérnek újabb bioszálakért, mert minél teljesebb eredményt szeretnének.
Számos kezelés közül lehet választani, de hogy melyiket érdemes, azt a bőr állapota, a páciens tűrőképessége határozza meg, sőt az elfoglaltság, tartósság, ár/érték arány és hatékonyság is szerepet játszik. Ezek a szempontok a jól ismert eljárások közül ma már igen gyakran a szálbefűzéses arcfiatalítás mellett szólnak, melyet megelőzési és helyreállítási céllal is javasolni tudunk.
Akik tartanak a sebészeti műtéttől és nem akarják, nem merik vállalni annak bizonytalanságát, vagy akik az életük végéig a bőrben maradó szálakat sem szeretnék, azok számára egy remek eszköz a fiatalos külső eléréséhez.
Minden olyan, elsősorban 35 év feletti páciensnek, akinek a kor előrehaladtával lazává vált a bőre, és az arc kontúrja elvesztette a határozottságát, és ezt nem sebészeti úton szeretnék korrigálni.