ARCKEZELÉSEKRŐL ÁLTALÁBAN

A fiatalodás igénye, vágya egyidős az emberiséggel. Ki ne játszott volna el a gondolattal, hogy akár több száz évig is elél ugyanolyan fiatalon, üdén és hamvasan, mint a 20-as évei elején. Mielőtt azonban az Interjú a vámpírral idevágó képsorai jutnának az eszünkbe az örökké vérszomjas, 12 éves testbe zárt Claudia hamvas bőrével, megnyugtatok mindenkit: nem kell embervért inni ahhoz, hogy a fiatalságunkat konzerválhassuk!
A korunkat elsősorban az arcunk tükrözi. Ha szembejön velünk valaki az utcán, az arcát, a tekintetét látva próbáljuk meghatározni a korát, hangulatát, aktuális állapotát. Éppen ezért az arcunkon szeretnénk először semmissé tenni az idő nyomát.

A kutatók a modern tudomány eszközeivel évtizedek óta kutatják, hogy elkerülhetetlen-e az öregedés folyamata, vagy fel lehet tartóztatni, netán vissza is lehet fordítani. Az arcfiatalításnak mára már számtalan irányzata létezik, a kozmetikai kezelések hosszú sorától kezdve, az orvosesztétikai beavatkozásokon keresztül a legdrasztikusabb arcplasztikai megoldásokig. Az már csak rajtunk múlik, hogy hány kezelésen szeretnénk átesni, mennyire tartós eredményre számítunk, mekkora összeg és mennyi idő áll a rendelkezésünkre az arcfiatalításhoz.

Arcfiatalító stúdiók – okosan válassz!

Ha rászántuk magunkat bármiféle eljárásra – akár kozmetikust, akár plasztikai sebészt választunk az arcfiatalítás elérésére – járjunk el körültekintően! A legjobb módszer a személyes ajánlás alapján való döntés. Sokat nyomhatnak a latban a személyes tapasztalatok egy olyan embertől, akiben bízunk, akin látjuk a pozitív eredményt. Ha ilyen ismerősünk nincs, maradnak a reklámok.
Minden esetben vegyük igénybe az ingyenes előzetes, személyes konzultációt! Ennek során néhány szempontra érdemes hangsúlyt fektetni. Elegendő időt fordítanak ránk? Megfelelően tájékoztatnak az esetleges szövődményekről, kockázatokról, hátrányokról is? Milyen képesítéssel rendelkeznek a beavatkozást, konzultációt végző személyek?
Érdemes több helyre ellátogatni. Talán szerencsésebb, ha egy stúdió csak egyféle kezelésre specializálja magát. Ez esetben biztosak lehetünk abban, hogy az adott területen a legtöbb tapasztalattal rendelkeznek, a személyzet tagjai az adott arcfiatalító eljárás legmagasabban képzett szakemberei. Ne sajnáljuk az időt és az energiát, hogy megtaláljuk magunk számára a tökéletes arcfiatalító módszert, stúdiót, személyzetet! Érdemes több orvosesztétikai stúdió, kozmetikai szalon, szépségklinika árait, szolgáltatásait összehasonlítani. Csak ezután hozzunk döntést!

Felkeltette érdeklődését?
Kipróbálná új kezeléseinket?
Kérjen időpontot kezeléseinkre a +36 30 882 8024-es telefonszámon!

Talán sokan nem gondolták volna, de az arcplasztika nem a XX. század vívmánya. A feljegyzések szerint már az ókori Indiában is végeztek különféle helyreállító beavatkozásokat. A középkor nem kedvezett a plasztikai sebészetnek. Az egyház sok minden mással együtt a szépészeti beavatkozásokat is Isten és a természet ellen valónak ítélte, ezért üldözte az ehhez hasonló operációkat. Megváltozott a helyzet a barokk és a reneszánsz korban. Előtérbe kerültek az ókori ideák, szövegek, életstílus. Felfigyeltek azokra az orvosi leírásokra, melyek egyértelműen a szépészeti beavatkozásokkal kapcsolatos próbálkozásokat, tapasztalatokat foglalták össze. Ebben a korban kapott új lendületet az arcplasztika, ekkor szaporodtak el a plasztikai sebészeti kísérletek. 1901-ben végezte egy német orvos, Hollander az első olyan operációt, mely egyértelműen szépészeti beavatkozásnak számít.

Esztétikai beavatkozások

Az arcplasztika érdemi kezdete 1906-ra datálódik, amikor is az amerikai Dr. Charles Conrad Miller könyvében részletes leírást adott ilyen jellegű műtéteiről. Miller volt az első, aki nyilvánosan esztétikai beavatkozásnak nevezte az arcplasztikát, mint a sebészet következő fejlődési irányát.

A következő fordulópont az arc plasztikájának fejlődésében az 1960-as évekre esett, amikor a svéd D. Ralph Millard feltérképezte a mélyebb szövetek felépítését. Az eljárások azóta rengeteget finomodtak. Az arcplasztikai műtétek hatékonnyá és biztonságossá váltak, nem beszélve arról, hogy hatalmas népszerűségre tettek szert, immár nem csak a gazdag kiváltságosok körében.
Ultrahangos arcplasztika

Napjainkra egyre több olyan emberben merül fel az igény az esztétikai beavatkozások iránt, aki dolgozik. Nem engedheti meg magának, hogy hosszú ideig lábadozzon, kimaradjon a munkából és az anyagi keretei is szűkösebbek általában. A felmerülő igények kielégítésére született meg az elmúlt néhány év egyik legnagyobb újítása a szépészet területén: az ultrahangos arcplasztika.

Az ultrahangos arcplasztikai eljárás során az egy, másfél órás kezeléssel elérik, hogy a szervezet termelje újra a bőr kollagén állományát. A beavatkozás teljes hatása nagyjából fél év múlva lesz látható, mivel a kezelést követően folyamatosan épül újra a bőrben található kollagén. A szikét és az altatással járó komoly műtétet ebben az esetben el is felejthetjük. Nincs hosszú lábadozás, nincs vágás, nincs művi, megalkotott arc, csak természetes, évekkel fiatalabb önmagunk.

Felkeltette érdeklődését?
Kipróbálná új kezeléseinket?
Kérjen időpontot kezeléseinkre a +36 30 882 8024-es telefonszámon!

A szemhéj megereszkedésének alapvetően két oka lehet. Az egyik genetikai, a másik a korral járó kollagén vesztés következménye, illetve a kettő kombinációja.
Ha már tizenévesen is elégedetlenek voltunk a szemhéjunkkal, úgy éreztük a tükörbe nézve, nem elég nyitott a tekintetünk, akkor sajnos a felmenőinket hibáztathatjuk és megoldásként a szemhéjplasztikát választhatjuk.

Mi az a szemhéjplasztika?

Egy kis történelem! Maga a szemhéjplasztika szó először 1818-ban került leírásra egy lengyel származású német orvos tanulmányában. Az igazi fejlődést a területen az első világháború hozta. A csatákban megsérült katonák ezrein hajtottak végre arcműtéteket, melyek alkalmával szemhéjplasztikai beavatkozásokra is sor került. Az itt szerzett tapasztalatok nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy ma az esztétikai sebészet ilyen szinten áll.

A szemhéjplasztika során sebészi úton korrigálják a szemhéj bőrének természetes meglazulását, ráncosodását, s a szemhéjakon megjelenő úgynevezett táskákat. Az operáció folyamán – csakúgy mint egy kifogyott ruha esetében a szövetet a szabászasztalon – eltávolítják a felesleges bőrt, aminek következtében a szemhéjak kisimulnak. Az eredmény azonban nem egész életre szóló. 10-12 év múlva ismét jelentkezhet a probléma, ekkor a beavatkozás megismétlésére van szükség.
Érdekesség, hogy manapság a legtöbb ilyen jellegű beavatkozást Ázsiában végzik. A nyugati külső különleges csáberővel bír, ezért sokan szeretnék genetikailag kódolt tekintetüket megváltoztatni, és szemhéjplasztikával távolíttatják el a szem redőjét. A plasztikai eljárások ezen fajtája Kínában népszerűbb, mint a mellnagyobbítás.

Az bizonyos, hogy a szemhéjplasztikai műtétek mára teljesen biztonságossá váltak, a beavatkozás kockázata alacsony. Ennek ellenére sokan tartanak tőle, mivel félnek az altatástól és az esetleges komplikációktól.

Egy alternatív megoldás”

A szemhéjplasztika mellett az elmúlt néhány évben megjelent a kollagén vesztés következményeként beszűkülő tekintet korrigálására az úgynevezett ultrahangos arcplasztika. Ez az eljárás csupán nevében utal a szemhéjplasztikára, itt ugyanis egészen másról van szó. Egy egyszeri, pár perces, viselhető fájdalommal járó Ultherapy kezelést követően néhány hónap alatt, a szervezet öngyógyító képességét kihasználva épül újra a bőr tartóeleme, a kollagén. Ennek következtében nyerjük vissza nyílt, jó pár évvel korábbi tekintetünket. Természetesen ez az eredmény sem tart életünk végéig, de 4-5 évet biztosan nyerünk a múló idővel folytatott ádáz harcunkban!

Felkeltette érdeklődését?
Kipróbálná új kezeléseinket?
Kérjen időpontot kezeléseinkre a +36 30 882 8024-es telefonszámon!

A nyak – legyen szó akár egy csábos női nyakról, akár egy izmos férfi nyakáról – erotikus, csókra csábító.
Ahogy múlik az idő, a nyakon lévő bőr veszít feszességéből, puhaságából, megereszkedik, eltokásodik. Természetesen az időt nem tudjuk megállítani, bármennyire is szeretnénk, de nem kell lemondanunk nyakunk szépségéről.

Sokat tehetünk nyakunk bőrének állapotáért, ha rendszeresen tornáztatjuk. A nyakban találhatók a fejbiccentő izmok melyet a legkönnyebb megmozgatni. A tokaplasztika megelőzésének az egyik legjobb módja, ha párna nélkül alszunk. Az arcunkra használt krémeket érdemes a nyakra is kenni, hiszen ez és a tornáztatás érezhetően javítják a nyak bőrét és tartását. Ha a bőr megereszkedett, vagy kialakult a toka, mindez már természetesen nem elegendő. Sokáig egyetlen megoldás létezett, a plasztikai sebészet, de mára már elérhető a vágás nélküli ultrahangos kezelés, az Ultherapy is.

A tokaplasztikára szakosodott orvos általában a lokális zsírleszívást javasolja, ha még a nyak bőre nem ereszkedett meg. Ha viszont a bőr már megereszkedett, liftinget, azaz ránctalanító megemelést érdemes alkalmazni. Ez egy komoly műtétnek számít, mely 24 órás befekvést igényel a kórházba, majd mintegy 10 napos pihenést, annak elkerülése érdekében, hogy vérömlenyek keletkezzenek. A beavatkozás elkerülhetetlen következményei azok a pici forradások, melyeket az arc és a nyak természetes hajlataiba rejtenek.

Vágás nélkül

Azok számára, akiknek mindezek a velejárók már túl sok kellemetlenséget okoznának, kiváló megoldás lehet az ultrahangos tokaplasztika. Itt egyetlen, közel fél órás kezeléssel olyan hatást lehet elérni, mint a tokaplasztika esetében. Csak éppen vágás, 10 napos lábadozás, vérömlenyek kezelgetésének lehetősége nélkül. Az eljárás során a páciens bőrében egy ultrahangos készülék 4-5 milliméter mélységben 67 °C fokos hőt generál, melynek következtében beindul a bőr tartásáért felelős kollagén újratermelődése. Az egyetlen kezelés során elindított folyamat hat hónap után produkálja a végleges eredményt. Az Ultherapy-nak köszönhetően 5 évvel korábbi önmagunkat látjuk majd viszont a tükörben – ránctalan, megemelt nyakkal!

Felkeltette érdeklődését?
Kipróbálná új kezeléseinket?
Kérjen időpontot kezeléseinkre a +36 30 882 8024-es telefonszámon!